У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилася міжнародна пересувна виставка фотопанно «Еволюція: маски регіону Торресової протоки», яку презентувала посол Австралії в Україні Мелісса О’Рурк (на знімку ліворуч).

«Австралія — екзотична країна. Коли люди говорять про неї, то в них виникає асоціація з кенгуру, коалами та оперою у Сіднеї. Це не так. Нашій країні є багато чого показати, і ми з вами маємо багато спільного. В першу чергу — це культура. На виставці представлені роботи остров’ян Торресової протоки – це культура, що сягає 60 тисяч років. І, власне, експозиція має на меті ознайомити міжнародну спільноту з культурним надбанням корінних народів Австралії», — зауважила під час презентації Мелісса О’Рурк.

Виготовлення та носіння красиво оздоблених масок — предметів ритуального та історичного значення — це одна із найяскравіших традицій островів Торресової протоки

Виставка діятиме до 15 серпня. Її організували Національний музей Австралії у партнерстві з культурним центром Gab Titui та Міністерством закордонних справ і торгівлі Австралії.

«Австралія — полікультурна країна, в яку не кожен українець здатен потрапити. Втім, країна надзвичайно цікава своєю культурою, саме тому й варто завітати до нашого музею, аби все побачити на власні очі. Самі експонати надзвичайно різнобарвні та притягують до себе своєю незвичністю», — розповіла працівниця Краєзнавчого музею Тетяна Самсонюк.

Рівне.

Фото Тетяни ПАНАСЮК.