Мешканцям Рокитнівського району Рівненщини дуже приємно було дізнатися, що їхня сімнадцятирічна землячка Юлія Лесковець (на знімку) із села Рокитне на чемпіонаті Європи з вільної боротьби у місті Фаенца (Італія) стала чемпіонкою серед кадетів у ваговій категорії до 61 кг.

Тренер Юлії Володимир Васильчук відзначив її феноменальну працездатність, наполегливість, цілеспрямованість та вміння досягати поставленої мети. Прийшла вона під його тренерську опіку без якихось особливих антропометричних даних, а нинішніх вершин досягла завдяки старанній праці. Перші перемоги здобула Юлія після кількох років регулярних тренувань. Нині вона чинна чемпіонка України у своїй ваговій категорії серед кадетів, на її рахунку чимало медалей, дипломів, грамот, здобутих на престижних змаганнях у Білорусі, Молдові, Польщі, Німеччині, Італії.

Показовим у плані характеру та спортивних амбіцій Юлії є її чемпіонський турнір в Італії. Спочатку вона чисто перемогла латвійку, у другій сутичці взяла гору над хорваткою з рахунком 5:0, за вихід до фіналу здолала француженку — 11:6, а у фіналі зустрілася з росіянкою Тетяною Кабановою. В умовах упередженого суддівства Юлія вистояла і вирвала перемогу з рахунком 2:1. Вона — чемпіонка Європи, а її золота медаль дозволила посісти збірній України друге командне місце у цьому чемпіонаті.

Свою спортивну майстерність Юля удосконалює і шліфує, будучи вихованкою спортліцею «КОЛІФКС» у місті Біла Церква Київської області. Її перший тренер та наставник Володимир Васильчук переконаний, що досягнуті успіхи його вихованки — не межа.

Ось що розповіла про себе Юлія Лесковець:

— У вільну боротьбу я потрапила випадково. Нею займалася моя подруга Настя Лозян, вона і запропонувала мені відвідати тренування. Прийшла, побачила, захопилась і пішло-поїхало... Спочатку батьки були категорично проти, але я наполягала на своєму, і вони зрештою змирились, а коли прийшли перші успіхи, зрозуміли, що це у мене серйозно, і стали моєю надійною опорою і підтримкою. Планую й надалі навчатися, отримати фах кваліфікованого тренера з вільної боротьби.

Фото з інтернет-ресурсу.