Біловодська ОТГ стала місцем обміну досвідом для делегації громад Черкаської та Дніпропетровської областей, які побували тут з навчальним візитом у рамках проекту U-LEAD з Європою «Підтримка децентралізації в Україні». Луганський відокремлений підрозділ Центру розвитку місцевого самоврядування підготував таку зустріч для вивчення досвіду Луганської області щодо реалізації проектів місцевого розвитку на основі партнерства зацікавлених організацій.

Спочатку гості переглянули відеопрезентацію досвіду роботи Біловодської ОТГ за на-прямами активізації громадськості, залучення інвестиційних коштів та участі в проектах міжнародної технічної допомоги. Потім ознайомилися з одним із найвдаліших прикладів втілення проектів місцевого розвитку — Біловодською багатопрофільною лікарнею. Головний лікар закладу Роман Чередниченко розказав гостям про комплексний підхід до забезпечення належних умов надання медичних послуг закладом ІІ рівня, залучення грантових та бюджетних коштів для оснащення лікарні сучасним високотехнологічним медичним обладнанням тощо.

Наступним пунктом програми був огляд одного з об’єктів зеленого туризму — Деркульського кінного заводу № 63, який є пам’яткою історико-культурної спадщини XVIII століття національного значення.

«Ми відвідали багато громад України, і Біловодська — одна з найкращих. Видно, що керівництво ОТГ дуже переймається життям громади, — поділився враженнями директор Черкаського центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Слинько. —

Особливо вразив дуже високий рівень лікарні». На згадку про Біловодщину гості отримали пам’ятні сувеніри, які працівники селищної ради та виконавчого комітету виготовили власноруч.

Луганська область.

Фото: belovodsk-rada.gov.ua