Споруджуватиме їх концерн «Поділля». Названа організація розпочала забудову мікрорайону 2012-го. За словами гендиректора концерну Тимофія Гіренка, споруджуване житло за якістю перевищує аналогічне в таких країнах, як Словаччина та Чехія, не поступається польським будинкам. У цьому фахівці концерну переконалися особисто під час ознайомлення зі зведенням таких споруд у названих країнах.

Будівельна організація співпрацює з обласною і вінницькою міською владою у реалізації двох програм — «Доступне житло» (державна програма) і «Муніципальне житло» (міська програма). Зокрема, за програмою «Муніципальне житло» понад 600 родин обласного центру стали власниками квартир у багатоповерхівках, зведених «Поділлям».

— Між міською радою і концерном укладено інвестиційну угоду, — зазначає Тимофій Гіренко. — Нею передбачено спорудження низки об’єктів інфраструктури за кошти будівельної організації. Так, у новому мікрорайоні «Академічний» уже звели дитячий садок, будівлю для амбулаторії сімейної медицини, торговельний центр. У планах — ще один садок та школа. І це також за кошти концерну.

За словами співрозмовника, особливість мікрорайону «Академічний» в тому, що тут немає магістральних доріг. Будівельники залишають місце для спортивних та дитячих майданчиків, озеленення території. Міськрада зі свого боку відкриває нові маршрути транспорту, споруджує дороги.

Фото з сайту департаменту архітектури і містобудування Вінницької міськради.