Організували наметове містечко, яке діяло неподалік сіл Тригір’я та Нова Рудня, активісти ГО «Тверезий Житомир». Учасників була майже сотня з різних регіонів України.

Кожен день у таборі мав свою програму: вечір знайомств, робота делегатів з’їзду та обмін досвідом тверезницької роботи на місцях, тренування навичок грамотно і переконливо відстоювати свої переконання та проведення різнопланових культурно-масових заходів.

Останні були дуже різноманітними. «Ми проводимо багато часу біля вогнища. У вечірній час обов’язково вдягаємо вишиванки та співаємо під гітару та баян українських пісень. Влаштували захід «Танці народів світу», адже до нас приїздять люди багатьох талантів: хтось вміє співати, хтось танцювати», — розповіла Людмила Ніколюк, координатор з Хмельницької області.

А ще всі охочі випробовували себе в спортивних змаганнях.

Організували і дозвілля дітей: клоуни, аніматори, конкурси, різноманітні майстер-класи. До речі, наймолодшій учасниці, житомирянці, лише шість місяців.

Постаралися також кухарі — харчування в таборі було вегетаріанським, але поживним і смачним. А от приносити та вживати було заборонено не тільки алкоголь, а й каву, чіпси та солодкі газовані напої.

Наступного року Житомирщина знову чекає на тверезих гостей.

Фото автора і організаторів фестивалю.