Тернополяни та гості з різних куточків України та з-за кордону на третьому Міжнародному фестивалі гончарів творили красу з глини, «приймали» глиняну ванну, ліпили «трипільську бабу» та освіжалися напоями від «Опілля».

На цьогорічний фестиваль «Не святі горшки ліплять» до Тернополя приїхали майстри-гончарі з Польщі, Білорусі, Угорщини, Румунії, які навчали охочих перетворювати глину на посуд та оригінальні сувеніри.

Вподобала та підтримала продукцією масштабний гончарський фестиваль тернопільська корпорація «Опілля». Директор з маркетингу цієї корпорації Володимир Гомівка вважає, що організатори мистецького заходу заслуговують на увагу, адже дбають про збереження й зміцнення на Тернопіллі гончарства, на яке впродовж тисячоліть мода не минає. «Такий непересічний фестиваль — важливий для нашого обласного центру. Саме тут упродовж чотирьох днів люди могли побачити й відчути, наскільки піддатливою і водночас непробивною може бути глина. Як в умілих руках із цього матеріалу можна виліпити будь-яку форму. Ось перед вами пластична порода, а через деякий час — це вже трипільський посуд чи волинські сиваки... Тут на гончарних виробах неповторної краси відбився багаторічний досвід майстрів своєї справи, яких за честь приймати в Тернополі. Сподіваюся, наша продукція смакувала шанованим гончарям і гостям фестивалю», — зазначив Володимир Гомівка.

Мети гончарського фестивалю «Не святі горшки ліплять» — привернути увагу до цього прадавнього українського мистецтва та привабити на Тернопільщину туристів — досягли спільними зусиллями організатори, партнери, майстри та гості імпрези.

Фото з сайту корпорації «Опілля».