Така ініціатива буде частиною масштабного туристичного проекту «Медове коло». «Тихий хутір» реалізують у Шпанові Рівненського району в рамках обласного конкурсу територіальних громад 2019 року.

— Для того щоб фермеру вдалося збудувати агросадибу, заплановано виділити кошти з обласного бюджету. Адже відібраних конкурсантів підтримують Рівненська ОДА та проект «Рівненщина туристична». Громада також надасть частину грошей у рамках співфінансування, — розповідає голова Шпанівської ОТГ Микола Столярчук.

Відтак, на околиці Шпанова фермер Ярослав Паламарчук планує облаштувати зону для відпочинку туристів «Тихий хутір». Поряд із власною садибою встановить альтанки, кемпінг і автомобільну стоянку. Туристам також пропонуватиме послуги апітерапії та смачну домашню їжу. Водночас гості зможуть скуштувати та придбати ягоди, які вирощує господар.

Нагадаємо, туристичний маршрут «Медове коло» матиме протяжність понад 250 кілометрів. Він об’єднає Рівненський, Костопільський, Березнівський, Корецький та Гощанський райони. До жовтня цього року за підтримки Рівненської ОДА створять чотири локальні маршрути: у Деражненській, Шпанівській, Березнівській та Соснівській ОТГ.

Організатори проведуть з десяток експедицій для збору та систематизації інформації про туристичні та етнографічні цікавинки маршруту, відзнімуть 15 відеороликів. Потім наповнять електронну мапу «Медове коло».