Кожен охочий міг долучитися до конкурсу, організованого на офіційній сторінці міської влади у Фейсбуці. Найбільше голосів вінничани віддали за назву, яку запропонувала Світлана Буравська, — VinLine.

— Переможниця конкурсу три роки їздитиме безплатно на всіх видах муніципального транспорту, — розповіла керівник департаменту у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міськради Аліса Мисловська. — Загалом на розгляд виносили п’ять назв. Пропозиція Світлани Буравської найбільше сподобалася містянам.

Друге місце за кількістю голосів посіла пропозиція Вадима Лащука — SkyVin. Він також не залишився без подарунка. Отримає квиток на рік на безплатний проїзд у муніципальному транспорті.

Ще троє учасників, чиї пропозиції також оцінювали вінничани, матимуть можливість не платити за проїзд протягом шести місяців. Відзнаки вручать їм привселюдно під час святкування Дня міста у вересні.

Перший власний тролейбус вінничани виготовили з комплектуючих вітчизняного виробництва, тільки кузов закупили у білорусів. Про це розповів директор підприємства «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко. За його словами, машина обладнана бортовим комп’ютером. Має альтернативне джерело живлення. Енергії споживає на 30 відсотків менше порівняно зі старими тролейбусами. Коштує дешевше від аналогічних транспортних засобів українських й іноземних виробників.

Понад п’ять років тому у місті над Південним Бугом освоїли виготовлення власних трамваїв. Десять нових одиниць працюють на маршрутах міста.