На знімку: Роман Вірастюк.

У манежі Івано-Франківського коледжу спортивного виховання і спорту було тісно від людей та квітів. Останню шану талановитому прикарпатцю, срібному призерові Чемпіонату Європи 1994 року із метання ядра, учаснику кількох Олімпійських ігор, директору Департаменту олімпійського спорту Міністерства молоді і спорту прийшли віддати іванофранківці та сотні прибулих з усієї країни. Своє співчуття висловили тисячі людей і в соціальних мережах.

Роман Вірастюк помер 27 липня на 52-му році життя, не оговтавшись після складної позапланової операції на серці. За словами його брата, відомого стронгмена Василя Вірастюка, Роману стало зле 10 липня. Була проведена термінова і дуже складна операція. «Він був бійцем, і, незважаючи на всі АЛЕ, він боровся до останнього», — написав у Фейсбуку Василь Вірастюк. Роман балотувався в депутати до Верховної Ради по ОВО № 84. Знаменитому краянинові, спортсмену та управлінцю довірили свої голоси 8 984 мешканців округу (четвертий результат). Він відомий також як автор поетичних збірок.

«Він жив радісно і натхненно! Його великого серця вистачало на всіх! Сьогодні він — Роман Вірастюк — попрощався з нами. Сотні людей і море квітів, щира молитва за упокій його душі і сльози, а на прощання — аплодисменти і книжка «Я міг давно так жити», яку мав презентувати особисто, а вже присутнім дарували від його імені. Відкрила на цій сторінці — «Я хочу...». Може, це його заповіт? Спочивай з миром, Романе! Вічна пам’ять!» — написала на сторінці Романа Вірастюка у Фейсбуці Ганна Карась, доктор філософії, професор Прикарпатського національного університету.

Фото зі сторінки Романа Вірастюка у Фейсбуці.