Стрибки у воду. В київському басейні «Ліко» 5—11 серпня відбудеться відбірний на Олімпійські ігри-2020 чемпіонат Європи зі стрибків у воду.

Олімпійські ліцензії розіграють у чотирьох індивідуальних дисциплінах. Вони дістануться тільки переможцям у стрибках з трампліна (3 метри) і вишки (10 метрів) серед чоловіків та жінок.

Нагадаємо, на нещодавньому чемпіонаті світу в Республіці Корея українці вибороли три олімпійські ліцензії: Олег Колодій та Вікторія Кесар — на 3-метровому трампліні, а 13-річний вундеркінд Олексій Середа — на 10-метровій вишці.

Міні-футбол. Всесвітня федерація міні-футболу ухвалила рішення надати право проведення чемпіонату світу 2021 року Києву. Конкурентом столиці України був Дакар (Сенегал).

«Це рішення — результат визнання успіху нашої країни в розвитку і популяризації міні-футболу. Завдяки спільним та злагодженим зусиллям Київ отримав це право у впертій боротьбі з серйозним конкурентом — Дакаром.

І, що важливо, наші нинішні й майбутні партнери і спонсори отримали потужний і чіткий сигнал, що міні-футбол посідає гідне місце у великій футбольній родині і має всі шанси для успішної співпраці», — наголосив президент федерації міні-футболу України Євген Донцов.

Показово, що збірна України в жовтні цього року візьме участь у чемпіонаті світу в Перті (Австралія).