Про це заявив помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон, виступаючи на студентській конференції консервативного фонду «Молода Америка» у Вашингтоні, пише УНН.

Він також повідомив, що російсько-американський Договір про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (ПСНО, неофіційна назва — СНО-3) навряд чи буде продовжено, однак вашингтонська адміністрація поки не прийняла ніяких рішень з цього приводу. За його словами, документ, ратифікований у 2010 році, від самого початку мав недоліки, адже «не охоплював тактичну ядерну зброю малої дальності й нові російські системи доставки». У Вашингтоні вважають, що прийшов час відмовлятися від двосторонніх договорів, і хочуть домовлятися з Росією і Китаєм з питань контролю над озброєннями, зазначив Болтон.

Нагадаємо, першими про вихід з ДРСМД на початку цього року оголосили США. Американська сторона заявила, що РФ порушила умови договору і продовжує розробляти заборонене озброєння. Москва звинувачення спростувала, але також оголосила про вихід з ДРСМД. 3 липня російський президент Володимир Путін офіційно підписав закон про припинення виконування Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності. 

Документ було укладено між США та СРСР у 1987 році. Завдяки йому вдалося ліквідувати крилаті та балістичні ракети, які здатні вражати цілі на відстані від 500 до 5500 км.