Професійні постачальники медичних послуг Львівщини та провайдери медичного туризму Саудівської Аравії, Катару, Бахрейну, ОАЕ, Кувейту, країн Середньої Азії та Кавказу зберуться 6—9 серпня на Львівщині на перший Львівський регіональний форум медичного туризму.

Метою форуму є налагодження партнерських відносин між великою групою провайдерів медичного та оздоровчого туризму з різними країнами.

«Упродовж трьох днів ми проведемо низку ознайомчих візитів та конференцію», — розповіла Наталя Табака, начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА.

За інформацією Львівської ОДА, у 2018 році з метою лікування в Україну приїхало приблизно 65 тис. іноземців, водночас лише за приблизними підрахунками на лікування за кордон виїхали понад 160 тис. громадян України.

Сьогодні в Україні пацієнтів-іноземців приймають майже 120 клінік у різних регіонах України. Чек іноземця в Україні на лікування становить у середньому 2—2,5 тис. дол. Чимало медичних послуг у нас коштують значно дешевше, ніж аналогічні у закордонних медичних закладах, що створює хороші перспективи для розвитку цього напряму в Україні.