Кошти надано в рамках обласної програми забезпечення молоді житлом та перспективи будівництва житла для молоді на 2018—2022 роки.

Як повідомив перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко під час наради в ОДА (на знімку), цьогоріч фінансовий ресурс програми становить понад 877 тис. грн. У першому півріччі пільговий кредит у сумі 552 тис. грн для придбання житла отримала молода родина учасника антитерористичної операції. Нині наглядовою радою розглянуто та погоджено пропозиції Кіровоградського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» щодо надання пільгового кредиту на 301 тис. грн ще одному учаснику АТО.

В області розглядають можливість розширення обсягів програм кредитування молодіжного будівництва, застосувавши принцип співфінансування, коли 50 відсотків кредиту виділяє обласний бюджет, а ще 50 — місцевий.

За словами директора регіонального управління фонду Артема Погребнюка, місцеві програми кредитування придбання або будівництва житла для молоді розроблено та затверджено лише в Олександрії, Новоукраїнському та Петрівському районах.

Фото з офіційного сайту ОДА.