У Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського відомий літературознавець, доктор філологічних наук, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія» Володимир Панченко презентував свою нову книжку «Літературний ландшафт України. ХХ століття».

З однаковою увагою сприймалися цікаві розповіді автора і про пророчі твори Лесі Українки, і про викривальне «Диво» Павла Загребельного, і про перебування в місті на Інгулі Дмитра Павличка, і про багату на пригоди подорож батьківщиною Миколи Хвильового.

Захопливий монолог слухали студенти і викладачі, вчителі і журналісти, бібліотекарі і музейні працівники, письменники й архівісти, митці, пересічні жителі та гості міста.

Письменник укотре довів, що його твори про братів по перу оригінальні, спираються на нові архівні матеріали, мемуарні сюжети, інтерв’ю та власні магнітофонні записи живих голосів класиків минулого століття.

Принагідно працівники обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського, де відбулася презентація, підготували книжкову виставку, присвячену творчій і науковій діяльності Володимира Панченка.

Фото зі сторінки Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського у Фейсбуці.

Кіровоградська область.