Футбол. Ліга Європи. Другий кваліфікаційний раунд. Матч у відповідь. 1 серпня.

«Зоря»: Махарадзе, Тимчик (Каменюка, 64), Вернидуб, Чеберко, Абу Ханна, Лєднєв, Іванісенія, Кочергін (Чайковський, 68), Луньов, Громов (Кабаєв, 61), Хомченовський. Тренер — Віктор Скрипник.
«Будучность»: Драгоєвич, Джурич, Мілич, Болевич, Стоїлькович (Зарубіца, 75), Міркович, Божович, Терзич, Перович (Роганович, 37), Грбич (Раїчкович, 53), Міїч. Тренер — Бранко Брнович.

Вилучено Джурича, 33 (два попередження), Божовича, 34 (негідна поведінка по відношенню до рефері).

Рефері — Ніл Дойл (Ірландія).

Запоріжжя. «Славутич-Арена». 6 158 глядачів. 26 градусів.

Головні події відбувалися в першому таймі. Луганчани відкрили рахунок. А сталося це так: Кочергін розібрався з кількома опонентами і вивів Луньова на оперативний простір. А той поділився м’ячем з Громовим, який технічно переграв Драгоєвича.

Нагадаємо, що і в першому поєдинку Громов забив два м’ячі.

Так от, після того як «Зоря» відкрила рахунок, нерви у деяких гравців команди гостей не витримали. У підсумку двоє з них протягом хвилини отримали по червоній картці і залишили команду вдев’ятьох.

Щоправда, ці пристрасті і покарання жодним чином не вплинули на підсумковий результат. У другому таймі забитих м’ячів не було. Отже, мінімальна перемога «Зорі», а загальний рахунок протистояння — 4:1 на користь українського клубу.

Віктор Скрипник:

— Не вважаю, що ця гра була спокійна або контрольована. Скажу комплімент своїй команді: вона відмінно працює. Протягом того місяця, що я в колективі, бачу, що мої вимоги виконуються. Гравці роблять правильні кроки на полі. А якість завжди хочеться покращувати.

Добре було б обігрувати суперників по 8:0, але це нереально. Треба задовольнятися тим, що маємо. А це три перемоги в трьох зустрічах протягом тижня.

Дуже хочу, щоб ми були нахабними, йшли завжди вперед. Намагалися бути номером один. Ясна річ, що не все поки що виходить, але можу сказати команді спасибі і привітати хлопців...

***

У наступному раунді «Зоря» зустрінеться з ЦСКА (Софія), який двічі переграв «Осієк» з Хорватії. Вдома болгарська команда взяла гору 1:0, а на березі Адріатики з таким самим рахунком, але на користь «Осієка» завершився основний час. Пенальті краще пробили футболісти ЦСКА — 4:3.

Перший матч луганчани проведуть у Софії 8 серпня, повторне «побачення» відбудеться 15 серпня в Запоріжжі, на «Славутич-Арені».

***

Став відомий і суперник «Маріуполя» в третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи. Це клуб з Нідерландів АЗ (Алкмаар).

Перемігши в гостях шведський «Геккен» 3:0 (перший матч — 0:0), вийшов до наступного раунду і зіграє два матчі з азовцями. Спочатку суперники зіграють 8 серпня на стадіоні «Чорноморець» в Одесі, зустріч у відповідь — 15 серпня в Алкмаарі.