Підготовці бюджетних установ і житлових будинків до опалювального сезону присвятили робочу нараду в Закарпатській облдержадміністрації. Голова ОДА Ігор Бондаренко звернувся до керівників департаментів та всіх причетних служб із вимогою вжити заходів, щоб область пережила майбутню зиму без ексцесів. І доручив упродовж тижня зібрати й узагальнити інформацію з місць.

Керівник департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства Едуард Маляр запевнив, що роботи здійснюються згідно з планом: Держенергонагляд проводить огляд будинків, облгаз і обленерго ремонтують і замінюють, де необхідно, мережі. Нині в області у бюджетних установах діють 1127 котелень, які працюють і на газу, і на твердому паливі та електроенергії.

Тішить й інформація, що рівень оплати населення за спожитий газ зростає, а бюджетні установи не мають заборгованості. Проте ще не всюди встановлено модульні передавачі показників спожитого газу. Також у газовиків викликає занепокоєння відсутність інформації про перевірку внутрішньобудинкових вентиляційних систем і димарів. Цим повинні займатися власники споруд, щоб уникнути аварійних ситуацій в холодну пору року.