П’ятнадцяту річницю створення Повітряних сил України (ПС), штаб яких дислокується у Вінниці, авіатори відзначили активізацією польотів, підписанням меморандуму про співпрацю з льотчиками Нацгвардії штату Каліфорнія на 2019—2021 роки. А 4 серпня в незвичний спосіб привітають одного з військових з одруженням.

Цими літніми днями вінничани стали очевидцями польотів військових літаків. Над містом прогриміли бомбардувальник Су-24, винищувач МіГ-29, транспортний Ан-26, гелікоптер Мі-8. Їх моделі уточнили в прес-центрі ПС. «Це звичайні планові польоти, — пояснили офіцери прес-центру. — Такі самі проводилися і 2 серпня, коли відзначалася 15-та річниця створення Повітряних сил. Льотна підготовка пілотів не припиняється навіть у святкові для нас дні».

Тим часом на площі перед Будинком офіцерів, де на постаменті встановлено бойовий літак, урочисто підняли прапор військових авіаторів, у концертній залі нагородили найкращих військовослужбовців. На сторінці командування ПС у Фейсбуці розміщено привітання для військових авіаторів від глави держави Володимира Зеленського та командувача ПС генерал-полковника Сергія Дроздова.

У неділю, 4 серпня, льотчики запрошують усіх охочих до Музею авіації просто неба, що розташований на території штабу ПС. Його експонати — оригінали майже всіх військових літаків, що їх піднімали в небо військові льотчики з часів Другої світової і до сьогодні. Представлено експозицію ракетної техніки, авіаційних засобів ураження тощо.

Гостей зустрічатимуть звуками духового оркестру, частуватимуть солдатською кашею з польової кухні. У день свята запланував одружитися один з військовослужбовців ПС. Весільний обряд відбудеться якраз на території Музею авіації в присутності його побратимів та відвідувачів, які в цей час оглядатимуть експонати.