На знімку: під час X Великоднього благодійного аукціону.

Як повідомили його співорганізатори, члени оргкомітету директор Кіровоградського обласного художнього музею Тетяна Ткаченко, громадська діячка, координаторка громадської організації «Прес-клуб реформ» Вікторія Талашкевич і художник, завідувач відділу музею — картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Анатолій Кімнатний, запізніле підбиття — не затримка, а зважене рішення. Бо хотіли забезпечити збір такого обсягу коштів, якого вистачило б на придбання конкретного медичного обладнання.

На торги було виставлено 46 лотів: картини та інші твори мистецтва, безоплатно передані митцями з Кропивницького, Олександрії, Світловодська, Одеси, Києва та інших міст, колекціонерами та власниками галерей.

За інформацією організаторів благодійної акції, свої роботи на аукціон передали дуже багато авторів, а колективні писали в художньому музеї, в арт-студії «Індіго», у дитячій художній школі ім. Олександра Осмьоркіна, у студії «Совушка» та в Центральноукраїнському педагогічному університеті ім. Володимира Винниченка.

Із приватних колекцій передали роботи на аукціон Костянтин Яриніч, Людмила Шубіна, родина художника Юрія Ботнара, галерея «Єлисаветград» та Міжнародний благодійний фонд «Янгол життя».

Разом зібрали майже 90 тисяч гривень. Спочатку планували придбати дефібрилятор, але коштів для нього трохи не вистачило, тож, порадившись із лікарями, організатори вирішили придбати для міської лікарні швидкої медичної допомоги обладнання, якого ще немає в жодній лікарні міста — комплект обладнання та інструментів для урології уретротом (виробництва R.Wolf. Німеччина).

Інструмент дає змогу без оперативного втручання вилучати «камінці» із сечоводу. Термін доставки уретротома — до 60 днів (як проінформував постачальник, його виготовляють, збирають і комплектують у Німеччині безпосередньо під замовлення). Також буде придбано ще два хірургічні аспіратори в операційні та дві переносні бактерицидні лампи.

Історія Великоднього благодійного аукціону розпочалася тут 2009 року з ідеї, яка виникла в місцевого художника Андрія Кадигроба і Вікторії Талашкевич та була підтримана Тетяною Ткаченко. За всі роки проведення аукціону загалом зібрано майже 900 тисяч гривень, які спрямовані на придбання меблів для дитячого будинку, обладнання та медичних інструментів для дитячої обласної лікарні, госпіталю ветеранів війни та обласного онкологічного диспансеру.

Фото із сайту «Прес-клуб» kirovohradpressclub.org