За даними штабу ООС, за добу (станом на 5.08) бойовики шість разів порушили режим тиші на Донбасі, з них один раз застосували заборонене Мінськими угодами озброєння — міномети калібру 82 мм.

Командувач ОС генерал-лейтенант Олександр Сирський на зустрічі із заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Марком Етерінгтоном заявив про недотримання перемир’я російськими окупантами, передає прес-центр ООС. Він наголосив на необхідності негайного інформування світового співтовариства про факти ігнорування окупаційними підрозділами РФ безстрокового режиму припинення вогню.

При цьому Сирський зазначив, що українська сторона в повному обсязі виконує необхідні заходи в рамках Мінських домовленостей. «Зокрема, проведено низку заходів у районі КПВВ «Станиця Луганська», — йдеться в повідомленні. Командувач Об’єднаних сил також поінформував Етерінгтона про поточну ситуацію з безпекою в районі проведення ООС, перебіг відновлення об’єктів цивільної інфраструктури, гуманітарну підтримку населення, ситуацію щодо мінної безпеки й інших моментів.

Ілюстративне фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation (Facebook).