Новий структурний підрозділ, офіс якого базується у Вінниці, очолив кандидат історичних наук Богдан Галайко.

— Будемо доносити до широкого загалу напрацювання Українського інституту національної пам’яті, зокрема поширення досвіду декомунізації, пробудження у суспільній свідомості людей потреби деколонізації, тобто звільнення від спадщини імперського минулого та формування власної самоідентичності, — так коротко окреслив завдання Богдан Галайко.

За його словами, важливо налагодити тісні зв’язки з навчальними закладами різних рівнів — від загальноосвітніх шкіл до вишів, громадськими організаціями, ЗМІ.

— Маємо більше розповідати про історію нашої держави, боротьбу за утвердження її незалежності, нинішнє і майбутні покоління повинні знати наших героїв, — наголосив він.

Тридцятип’ятирічний Богдан Галайко — випускник Львівського національного університету імені Франка. За фахом історик. Працював у Центральному державному історичному архіві України у Львові, викладачем університету «Львівська політехніка», обирався депутатом Львівської міськради. Упродовж чотирьох останніх років очолював Національний Науково-дослідний інститут українознавства МОН України.

Фото: vn.depo.ua