Футбол. Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Перший матч. 6 серпня.

«Брюгге» (Бельгія) — «Динамо» (Україна, Київ). 1:0. Гол: Ванакен, 37 (п).

«Брюгге»: Міньйоле, Мата, Митрович, Делі, Соболь, Вормер, Рітс, Ванакен, Тау, Окереке, Бонавентуре (Сгрейверс, 63). Тренер — Філіпп Клеман.
«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Сидорчук, Буяльський, Вербич (де Пена, 64), Караваєв (Циганков, 46), Гармаш, Бєсєдін (Родрігес, 46). Тренер — Олександр Хацкевич.

Рефері — Гав’єр Естрада Фернандес (Іспанія)

Брюгге. «Ян Брейдель».

Як і очікувалося, господарі великими силами пішли вперед. І варто констатувати, що в їхньому складі присутні досить вправні виконавці. Відзначимо орендованого гравця «Шахтаря» і збірної України Соболя, який одразу відвоював місце в основному складі на лівому фланзі оборони.

А ще «Брюгге» напередодні поєдинку з «Динамо» придбав відомого воротаря «Ліверпуля» і національної команди Бельгії 30-річного Міньйоле. Одне слово, команда діяла злагоджено і гостро.

Динамівці, які грали другим номером, досить успішно оборонялися. А одного разу їхня контратака мала закінчитися взяттям воріт. Перспективний момент виник на 15-й хвилині, коли Бєсєдін позбувся опіки Делі і вийшов віч-на-віч із Міньйоле. Однак, як він часто це робить, пробив у воротаря.

Під кінець тайму господарям таки вдалося відкрити рахунок. Караваєв збив Рітса в своєму карному майданчику і Ванакен холоднокровно реалізував пенальті. Щоправда, Олександр стверджує, що не чіпав суперника, а він сам налетів на нього...

На другий тайм Хацкевич кинув у бій свіжі сили: Циганкова і Родрігеса. А потім ще й де Пена замінив Вербича, у якого цього разу гра явно не клеїлася. І вже гості більше атакували, але створити справжню загрозу воротам «Брюгге» їм так і не вдалося.

Мінімальна поразка динамівців, але за тиждень (13 серпня) команди зустрінуться знову — на НСК «Олімпійський» у Києві.

«Динамо» за підтримки, сподіватимемося, заповнених трибун матиме шанс виправити ситуацію. Ну, а «Брюгге», зрозуміло, постарається утримати свою маленьку перевагу. Або навіть збільшити її.

До речі, про це сказав наставник бельгійців Філіпп Клеман:

«Домашній результат має нас задовольнити. Зіграти на нуль — завжди добре в єврокубках. Ми вирушимо на матч-відповідь до Києва для того, щоб також забивати голи. Насправді, ми хотіли забити сьогодні ще, але суперник поліпшив свою гру завдяки замінам у перерві. Якщо ми заб’ємо в Києві, «Динамо» потрібно вже три голи для проходу в наступний раунд.

Я працюю з цією командою тільки шість тижнів, але вже бачу позитивні моменти. Думаю, що наша гра поліпшується з кожним тижнем. Ліга чемпіонів — вищий за своїм рівнем турнір, ніж чемпіонат Бельгії. Але ми знали про це. Я особливо задоволений першим таймом, ми зуміли забити, створили супернику проблеми завдяки гарному руху. Цього іноді нам не вистачало в другому таймі, було недостатньо спокою з м’ячем. Ми всі маємо працювати над цим».

Одне слово, інтрига в протистоянні «Динамо» — «Брюгге» не вмерла.

Утім, варто нагадати, що у динамівців перед цим буде ще один складний іспит. 10 серпня вдома у матчі третього туру чемпіонату УПЛ вони прийматимуть «Шахтар»...