Дніпровські юніори вибороли 10 медалей різного ґатунку в особистому заліку і «золото» — у командному, повідомили в управлінні молоді і спорту Дніпропетровської ОДА.

«Приємно, що всі медалі до скарбнички української збірної поклали дніпровські хлопці та дівчата. А ще — встановили світовий та кілька національних рекордів», — зазначив начальник управління молоді і спорту ОДА Олександр Пшеничников.

Найкращим став виступ Данила Фільченка. У нього — три «золота». Юний спортсмен також встановив нові світовий і національний рекорди. Ще дві золоті медалі виборола Станіслава Просвєтова. У неї — також новий рекорд України. Три «срібла» здобув Олександр Самойлов.

«Відмінними були й виступи зовсім юних Даміра Філаретова та Олександра Грушка. Хлопцям — по 12—13 років. На чемпіонаті вони встановили особисті рекорди», — сказав Олександр Пшеничников.

Уперше в історії юніорська збірна воднолижників здобула «золото» в командному заліку.

Загалом у чемпіонаті взяли участь 100 юних спортсменів із 14 країн. Змагалися у трьох дисциплінах — слалом, фігурне катання на водних лижах, стрибки з трампліна.

Фото прес-служби Дніпропетровської ОДА.