Працівниками управління захисту економіки в Тернопільській області Департаменту захисту економіки НПУ, за погодженням з прокуратурою області, складено та спрямовано до суду протокол про вчинення колишнім спеціалістом Тернопільської міськради правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Установлено, що посадовець несвоєчасно, без поважних причин, подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, після припинення діяльності. Особу судом визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено стягнення у вигляді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також правоохоронцями складено протоколи про вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, депутатом Кременецької райради, який несвоєчасно, без поважних причин, подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017-й та 2018 роки. За результатами розгляду судом протоколу за порушення вимог фінансового контролю особу притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено стягнення у вигляді штрафу у розмірі понад 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.