Зокрема, на Львівщині планують запровадити низку е-послуг у сфері медицини, освіти, соціальній сфері, в аналітиці діяльності керівництва тощо. На думку Маркіяна Мальського, такі новації сприяють комфорту мешканців області, адже значно економлять час при вирішенні проблем.

Власним досвідом поділилися представники Дрогобича — міста, яке зібрало низку нагород щодо проектів е-демократії та е-врядування, повідомили у прес-службі Львівської ОДА. Начальник відділу інформтехнологій та аналізу міськради Станіслав Гайдер зазначив, що їхнє місто стало одним із перших у країні, де розпочали укладати декларації між лікарем та пацієнтом он-лайн. Також усі городяни можуть подавати пропозиції щодо покращення Дрогобича, а згодом відстежувати втілення своїх ідей. «Це унікальна можливість залучити людей до самостійного керування та покращення регіону. Такі інформаційно-комунікаційні технології — чітка та налагоджена співпраця влади та громади», — розповів Станіслав Гайдер.

За підсумками наради Маркіян Мальський дав доручення щодо формування алгоритму дій для створення єдиної обласної системи електронного врядування.

Фото надано прес-службою ОДА.