На знімку: під час жалобної церемонії.

П’ять років тому, і серпні 2014-го, десятеро українських прикордонників загинули у Луганській області на ділянці рубежу з Росією. Ще п’ятеро зникли безвісти, 36 дістали тяжкі поранення. Серед полеглих — двоє з Могилів-Подільського загону, старший прапорщик Ігор Присяжнюк та солдат Сергій Бойко.

Оборона «Довжанського» тривала впродовж двох місяців. Наші вартові кордонів є свідками того, як реактивні та мінометні обстріли вели з території північного сусіда. Опинившись в оточенні, прикордонники отримали наказ залишити зазначену ділянку кордону. Упродовж трьох днів з боями проривалися з так званого Довжанського котла.

Перед пам’ятним знаком загиблим, установленим на території Могилів-Подільського загону, прикордонники схилили голови, а потім стали на коліна. До підніжжя поклали квіти на знак вдячності героям. Участь у жалобній церемонії взяли голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, міський голова Могилева-Подільського Петро Бровко, представники громадських організацій, волонтери.

Валерій Коровій вручив почесні грамоти та грошові винагороди захисникам «Довжанського». Відзнаки отримали прикордонники й від міського голови, Могилів-Подільської райдержадміністрації, командування загону.

— Ми ніколи не забудемо подвиг наших побратимів, — наголосив командир Могилів-Подільського прикордонного загону полковник Ігор Тимчук.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.