На знімку: під час квест-екскурсій «Таємниці старовинного Ужгорода».

Вони приїхали сюди в рамках літньої школи і завдяки співпраці з громадським об’єднанням «Щасливі діти» поринули у цікавий світ старовинного міста.

Вони пройшли 22 локації, впоралися з усіма завданнями. Кажуть: формат заходу припав до душі.

«Я вивчаю історію, мені це цікаво», — поділився враженнями учасник із Самбору Андрій Топорович.

Та не тільки з історією і, власне, самим містом знайомилися підлітки. Під час театралізованої квест-екскурсії організатори привертали їхню увагу й до проблем. Зокрема, руйнування пам’яток архітектури. Наголошували на необхідності збереження будівлі обласної філармонії. На цій локації підлітки підготували і провели флешмоб.

За словами представників ГО «Щасливі діти», участь у проекті вже взяли понад 200 дітей. Однак усі були мешканцями Ужгорода або інших населених пунктів Закарпаття. А десятий за ліком квест зібрав учасників з усієї України.

«Цей досвід дуже цікавий, адже перед нами постало завдання розповісти про місто дітям, які в принципі нічого про нього не знають. Але за відгуками бачимо, що нашій команді вдалося зацікавити підлітків. Особливо приємно, що вони перейнялися долею старовинних архітектурних споруд», — підсумувала авторка проекту Людмила Сюзева.

Фото надано ГО «Щасливі діти».