Керівник Станично-Луганської РДА Юрій Золкін пропонує змінити деякі положення постанови Кабінету Міністрів про Порядок надання та визначення розміру грошової допомоги або компенсації постраждалим від надзвичайних ситуацій, які залишилися на попередньому місці проживання. Цей документ встановлює механізм компенсації за майно, що було зруйноване внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

«Ознайомившись із цим порядком, порадившись із сільськими та селищними радами, ми з’ясували, що документ не враховує всіх обставин і масштабу надзвичайної ситуації, яка мала місце на території Станично-Луганського району у 2014—2015 роках, коли було завдано найбільших руйнувань, — зазначив Юрій Золкін. — Це унеможливлює отримання грошової компенсації для багатьох власників, будинки яких було вщент зруйновано війною».

Це питання Юрій Золкін порушив під час візиту голови Луганської ОДА Віталія Комарницького до Станиці Луганської. Напрацьовані з цього приводу пропозиції спрямують уряду для внесення змін у порядок. На Луганщині сподіваються, що їх буде враховано.