— Дякую кожному з вас за сумлінне виконання завдань, — із такими словами звернувся до гвардійців під час шикування на плацу виконувач обов’язків командира частини підполковник Дмитро Сьомак. — За мужність і героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань, понад п’ятдесят гвардійців нагороджені грамотами та подяками командування.

Протягом трьох місяців гвардійці виконували бойове завдання на сході країни. Одного з них на ім’я Андрій зустрічали дружина з сином. Микита, так звати хлопчика, тримав у руках малюнок. На ньому — зображення чоловіка у військовій формі, жінки у святковому вбранні, а між ними — дитина. Хлопчик тримається руками за руки дорослих.

— Це наша сім’я, — каже Микита. — Мама, тато і я. Тато втретє їздив на війну.

Урочистим маршем пройшла разом із чоловіками жінка. Марина Мудрик служить санітарним інструктором. Її зустрічали двоє синів і чоловік (на знімку). «Це вперше вона так надовго поїхала з дому. Три місяці на війні, повірте, це дуже довго. Звичайно, пишаємося нею. Знаємо, що вона рятувала поранених».

— Два тижні відпустки отримали бійці, які повернулися з району проведення ООС, — повідомила «Голосу України» прес-офіцер військової частини 3008 старший лейтенант Анна Лазуренко. — Після того продовжать службу.

Фото надано прес-офіцером в/ч 3008 Анною Лазуренко.