Польські гості (крайні праворуч) та представники громад Чернігівщини на тлі Дмитрівської церкви села Чорнотичі.

Представники Сосницької, Бобровицької, Височанської, Плисківської та Менської об’єднаних територіальних громад два дні спілкувалися з менторами Асоціації добровільних пожежних громад Польщі Славоміром Клусеком та Здіславом Внеком. 

Йшлося про створення та налагодження роботи пожежної охорони на Чернігівщині, адже ця проблема є однією з найперших, що постають перед ОТГ Чернігівщини. Якщо раніше пожежну охорону скрізь ліквідовували під гаслом «оптимізації», то відколи утворені об’єднані громади, не тільки припинено закриття пожежних структур, а й створюються нові. Зокрема, від початку цього місяця запрацювала пожежна охорона в Гончарівській ОТГ. Загалом проект «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах України» реалізують у 30 громадах шести областей країни.

Чернігівщина зібрала своїх учасників проекту у Сосницькій громаді. Під час заходу обговорили питання щодо вдосконалення системи цивільного захисту, зокрема проблеми на шляху до створення діючих добровільних пожежних команд, підготовку планів реагування на надзвичайні ситуації та стратегії розвитку безпеки в об’єднаних територіальних громадах. Як повідомили у Сосницькій селищній раді, польські колеги з великим задоволенням ділилися досвідом у сфері створення добровільних пожежних частин та прагнуть допомогти організувати такі частини в наших громадах, зокрема в Сосницькій селищній раді.

Фото надано Сосницькою селищною радою.