Кавуновий прапор підняли на Херсонщині.

На Херсонщині для власників баштанів крига скресла. Вони нарешті зрозуміли, що гуртом легше буде і налагоджувати експорт знаменитих таврійських кавунів, і протистояти ціновому диктату перекупників. 

Тому зареєстрували власну громадську організацію «Асоціація виробників херсонських кавунів». Її засновники кличуть «під свій прапор» (на знімку) усіх небайдужих та ініціативних задля підтримки галузі та аграріїв. Хоча в тих вистачає інших клопотів: у розпалі збирання як завжди щедрого врожаю баштанних.

На ринки та в магазини сільгоспвиробники краю вже відвезли 30 тисяч тонн кавунів та динь ранніх сортів, а загалом їх урожай, за оцінками експертів, цьогоріч може перевищити 300 тисяч тонн. І як завжди, у серпні комерсанти намагатимуться максимально збити ціни на солодку ягоду, а селяни — продати її так, щоб принаймні видатки покрити. Адже зараз «ножиці» між закупівельними та роздрібними цінами на ті самі кавуни величезні: закуповують смугастих красенів оптом по 1,5—2 гривні за кілограм, а вроздріб їх збувають по 5—7 гривень. Задоволених такою ситуацією небагато: у споживачів через дорожнечу знижується купівельна спроможність, а постачальники не можуть швидко та вигідно продати вирощене.

Херсонська область.

Фото з відкритих джерел.