Голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль (другий праворуч) на зустрічі із громадськими активістами.

Упродовж тижня новопризначений голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль провів низку зустрічей з активістами громадських об’єднань Прикарпаття. Зокрема, під час розмови із представниками ГО «Прикарпатбат Чорнобиль» ішлося про врегулювання правових колізій у вирішенні питань соціального захисту ліквідаторів аварії на ЧАЕС, зокрема їх пенсійного забезпечення.

Громадські активісти з організації «Хімічні та токсикологічні отруєння в Україні» та учасники Революції Гідності, що постраждали від отруєння газовими сумішами на Майдані, наголосили на необхідності проведення токсикологічного обстеження на предмет завдання шкоди їхньому здоров’ю.

Денис Шмигаль запропонував не лише задіяти державні установи та організації, а й звернутися до міжнародних інституцій задля вирішення питання діагностики та лікування постраждалих.

Далі очільник Прикарпаття поспілкувався із представниками громадських організацій «Воїн України», інвалідів-візочників, обласної профспілки автомобілістів і дорожників та Громадської ради при облдержадміністрації. Обговорили, зокрема, функціонування реабілітаційного центру для учасників бойових дій та їхніх сімей, створеного на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Фізичну та психологічну реабілітацію там отримали вже понад п’ятдесят колишніх бійців.

Порушили питання й функціонування новоствореного футбольного клубу «Івано-Франківськ-АТО», що здійснюється за кошти меценатів та благодійників. Фінансових ресурсів не вистачає для проведення виїзних ігор і турнірів, тож голова ОДА запевнив у підтримці цього важливого соціального проекту.

На зустрічі обговорили питання курсування автобусів до найвіддаленіших населених пунктів області, створення умов для перевезення інвалідів, проведення відкритих конкурсів для підприємств.

Денис Шмигаль запевнив представників громадськості, що порушені ними проблеми детально вивчать та напрацюють шляхи їх розв’язання.

«Позиція і думка громадськості для нас дуже важливі, адже постійна взаємодія та узгоджена позиція буде запорукою прийняття правильних рішень», — зазначив очільник Прикарпаття.

Фото прес-служби Івано-Франківської ОДА.