Туди прибуло 42 пожежні машини, в боротьбу з вогнем вступили 133 пожежники і не менш сотні добровольців.

За повідомленнями електронної версії грецької газети Kathimerini, пожежа спалахнула в одному з приватних будинків. У цьому районі дуже щільна забудова, і сильний вітер почав розносити полум’я, загрожуючи в будь-який момент перекинути його на сусідні будинки. Влада розпорядилася терміново евакуювати з району Пеанія всіх жителів. Інших подробиць про цю пожежу й можливих потерпілих поки не надходило.

Раніше сильна пожежа виникла на грецькому острові Елафонісос (південна частина країни). Вогнище пожежі було зафіксовано на місцевому звалищі. Пожежникам у суботу вдалося взяти «під контроль» вогонь. Але вже наступного дня сильний вітер підкинув свіжого кисню в тліючий непотріб, вогонь спалахнув з новою силою і почав поширюватися майже по всьому невеликому острову, загальна площа якого 19 квадратних кілометрів. Людей з найближчого до пожежі кемпінгу евакуювали. На допомогу 90 вогнеборцям довелося направляти шість літаків і три вертольоти. Але вогонь поки що не відступає. 350 постійних мешканців острова попереджено про те, що їх можуть евакуювати на материк. Грецькі видання зазначають, що на Елафонісосі щодня відпочивають понад 3000 туристів. Їх теж треба буде терміново вивозити в безпечне місце.

Серпневі пожежі в Греції спалахують майже щороку. Не є винятком і цей. Тільки за останню добу в центральній і південної частинах країни виникло 59 лісових пожеж. Причина — сильна спека, що сягає 40 градусів, і вітер до 7 балів. Міністерство захисту громадян Греції  оголосило про п’ятий — найвищий — рівень пожежної небезпеки на територіях Середньої Греції, Аттики, Східного й Південного Пелопоннесу. Четвертий рівень небезпеки діє в решті частин півострова Пелопоннес, островах Егейського та Іонічного морів, а також у Західній Греції.

Фото: kathimerini.gr