У проектно-освітньому центрі «Агенти змін» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника працюють над ідеями розвитку об’єднаних територіальних громад. Спільно з Івано-Франківським регіональним відділенням «Асоціація міст України» оголосили конкурс проектів для студентів та аспірантів «Сьогодні креативна ідея — завтра реальна справа». Одним із переможців став розроблений для Витвицької ОТГ.

Краєвиди вражаючі

Проектом «Наметове містечко «Байки бойка» хочуть допомогти розвинути туристичний потенціал громад, що входять до Витвицької ОТГ. Це Бойківщина, високогірна частина Долинського району, відома водними ресурсами, мальовничими краєвидами, пам’ятками історії та архітектури. Живописні вершини передгір’я Карпат-Бескидів із відкритими просторами забезпечують дальність видимості та багатоплановість огляду навколишніх панорам.

Учасники робочої групи проекту

У селищі Витвиця відбулося виїзне робоче засідання. Викладачі та студенти ПНУ, регіональні представники Асоціації міст України разом із головою Витвицької ОТГ Миколою Шикором обговорили шляхи реалізації проекту. На території об’єднаної територіальної громади є чимало туристично привабливих місць. А зокрема урочище Бовкути і ландшафтний заповідник «Цапове каміння». Після дискусій учасники зібрання прийняли рішення щодо конкретних заходів.

Доцент кафедри фінансів цього ж університету Світлана Кропельницька – менеджерка проекту в рамках секторальної бюджетної підтримки ЄС «Створення проектно-освітнього центру розвитку інновацій та інвестицій в регіоні», що реалізовується у ПНУ, проводить із цього приводу дослідження та одночасно керує Центром «Агенти змін» Прикарпатського університету на громадських засадах.

Науковець наголошує на тому, що залучення студентів до проектів сприятиме їх працевлаштуванню як випускників та зменшенню відпливу кваліфікованих фахівців за кордон. Голова Витвицької ОТГ Микола Шикор, своєю чергою, зацікавлений у розбудові громади, інвестуванні коштів у туристичну сферу й інфраструктуру.