Делегація з Чеської Республіки, до складу якої входять як професійні пожежники з міста Острава, так і добровольці-вогнеборці з муніципалітету Радваніце, а також викладачі пожежної школи з міста Фрідек-Містек, гостює у закарпатських рятувальників.

Спочатку чеські колеги відвідали 14-ту державну пожежно-рятувальну частину міста Ужгорода, де хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС та поклали квіти до пам’ятної стели.

Далі, інформують з облДСНС, заходи продовжилися у Сваляві. Там заступник начальника облуправління Ярослав Бабяк ознайомив іноземних колег з роботою пожежно-рятувального підрозділу, подякував поважним гостям за приїзд і висловив сподівання, що співпраця відомств двох країн буде й надалі поглиблюватися, як і взаємна допомога.

Гості оглянули пожежно-рятувальну техніку, спорядження та обладнання, яке перебуває на озброєнні свалявських рятувальників, котрі, в свою чергу, залюбки розповідали чехам про свої трудові будні.

На завершення зустрічі чеські колеги презентували свалявським надзвичайникам сучасне спорядження і спецвзуття (на знімку).

Ужгород.

Фото облДСНС.