Закарпатські надзвичайники докладають максимум зусиль, щоб серпнева спека минула без пожеж та людських жертв, і у зв’язку з цим посилюють просвітницько-профілактичну роботу з населенням.

12 серпня рятувальники провели профілактичні відпрацювання в чотирьох районах. Під особливу увагу потрапили мешканці низки сіл Тячівського, Рахівського, Свалявського районів та міста Перечин.

Усюди відпрацювання відбувалися майже за однаковим сценарієм. Традиційна нарада із представниками органів влади та активом населених пунктів, подворовий обхід і бесіди в найвелелюдніших місцях. У селі Косівська Поляна Рахівського району до працівників ДСНС долучилися й поліцейські, які також розповідали селянам правила безпеки та нагадували про відповідальність за спалювання сухої рослинності.

У місті Перечин та селі Неліпино Свалявського району рятувальники вирішили приділити увагу дітям, адже ні для кого не таємниця, що правильний світогляд формується змалечку. От і завітали фахівці ДСНС до дошкільних навчальних закладів, аби навчити малечу «пожежної» абетки та показати, з яким спорядженням щоденно працюють фахівці Служби порятунку.

Подібні профілактичні заходи, кажуть в облДСНС, покликані навчити мешканців кожного села і міста пожежної грамотності та правильних дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Фото надано управлінням ДСНС України у Закарпатській області.