Військовозобов’язані з Вінниці та Вінницького району протягом тижня відпрацьовуватимуть теоретичні й практичні завдання із захисту території рідного краю. «Захистимо свій дім — захистимо Україну» — ці слова є девізом бригади, їх можна прочитати на шевронах одностроїв. Нову форму військові отримали в перший день навчань. Тоді само пройшли медичний огляд лікарів.

Під час урочистого шикування їх привітав командир бригади підполковник Юрій Парадюк. Усі офіцери є керівниками або заступниками керівників підрозділів бригади. На заняттях особливу увагу приділятимуть злагодженості в роботі структурних одиниць. Це дуже важливий чинник під час бойових дій. Від командира значною мірою залежить, наскільки вони будуть успішними. Передбачено також заняття з вогневої та фізичної підготовки.

— Підрозділи територіальної оборони, на мою думку, є найбільш мотивованими військовими одиницями, — розповів «Голосу України» капітан запасу на ім’я Володимир. — Ніщо так не стимулює військового, як бажання захистити ту частинку землі, де проживає твоя сім’я, твої діти, батьки. Усвідомлення цього подвоює сили. Зрозуміло, потрібні ще вміння і знання. Для цього й проводяться навчання. Я особисто, як то кажуть, без роздумів залишив буденні справи, змінив цивільний одяг на військову форму і став у стрій. Так само зробили це побратими.

До речі, перший загін територіальної оборони, сформований у регіоні у 2014 році, «переріс» у військове формування, що увійшло до складу Збройних Сил України.

Фото з сайту Вінницької ОДА.