Урочисте відкриття заплановано на 1 вересня наступного 2020 року (на знімку).

Особливістю 3-поверхового приміщення, площа якого — майже 12 тисяч квадратних метрів, є відокремлений блок із зоною відпочинку для молодших школярів. Тут навіть вхід буде окремий. Загалом у вже спорудженому приміщенні нараховується 44 класи, в яких матимуть можливість навчатися до 1200 учнів. Передбачені також три спортивні зали з душовими, актова зала на 300 місць, медичний центр, бібліотека, їдальня — і це не повний перелік. Будівлю обладнають ліфтом для маломобільних учнів.

Завершено прокладення газових і теплових мереж. Встановлено вікна з поліпшеним коефіцієнтом збереження тепла, вищим, ніж передбачено державними будівельними нормами. Зовні стіни утеплюють сучасними матеріалами, фарбують. Обігріватимуть школу енергією власної модульної котельні.

Усередині будівельники прокладають електропроводку, встановлюють санвузли, виконують інші сантехнічні, штукатурні та облицювальні роботи.

Загальна вартість будівництва — майже 150 мільйонів. Новобудову зводять за кошти декількох джерел — бюджету міської громади, Державного фонду регіонального розвитку, спонсорів. Роботи виконують майстри концерну «Поділля».

— Наше завдання до кінця нинішнього року завершити основні роботи з тією метою, щоб вийти на фініш у 2020-му, — розповів міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — До початку 2020-2021 навчального року укомплектувати необхідним обладнанням, а 1 вересня урочисто відкрити, без сумніву, один із найсучасніших навчальних закладів міста.

До речі, спочатку у мікрорайоні збудували дошкільну установу — дитсадок «Подоляночка» на 300 місць. Фінансував роботи будівельний концерн «Поділля», згідно з угодою про партнерство між забудовником мікрорайону і міською владою.

Загалом на території області до початку нового навчального року планують завершити капітальні ремонти і реконструкцію у 82 шкільних навчальних закладах.

Фото з сайту Вінницької міськради.