За повідомленням обласного центру зайнятості, в цьому році 7,2 тисячі роботодавців надали інформацію до служби зайнятості про вакансії на своїх підприємствах. Це на 5% більше, ніж торік. Збільшилась також і кількість пропозицій роботи. За цей період у базі Запорізької обласної служби зайнятості налічувалося 33,2 тисячі вакансій.

Найбільший попит у роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування: трактористів, водіїв, токарів, машиністів насосних установок, операторів заправних станцій, операторів верстатів з програмним керуванням, дорожніх робітників, водіїв навантажувача, машиністів крана (кранівників), машиністів-операторів дощувальних машин та агрегатів, операторів котельні, матросів-рятувальників, фрезерувальників.

Затребувані також підсобні робітники, прибиральники, сторожі, вантажники, двірники, комірники, кухонні робітники та укладальники-пакувальники.

У сфері торгівлі і послуг потрібні продавці, охоронники, кухарі, молодші медичні сестри, покоївки, офіціанти, помічники вихователя тощо.

Серед кваліфікованих робітників з інструментом попитом користуються слюсарі, електрогазозварники, електромонтери, робітники з комплексного обслуговування та ремонту будинків, пекарі, малярі, швачки, контролери водопровідного господарства, бетонярі, столярі тощо.

Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи: бухгалтерів, медичних сестер, вихователів, лаборантів (освіта), економістів, інженерів різних галузей, спеціалістів державної служби, вихователів дошкільних навчальних закладів, повідомили в департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА.

Вл. інф.