Футбол. Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Матч у відповідь. 13 серпня.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Брюгге» (Бельгія). 3:3. Голи: Буяльський, 6, Делі, 38, Шепелєв, 50, Вормер, 89, Мегеле, 90+3 (а/г), Опенда, 90+5. Перший матч — 0:1.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Шепелєв (Соль, 83), Буяльський, Андрієвський (де Пена, 46), Циганков, Вербич (Бєсєдін, 69), Родрігес. Тренер — Олександр Хацкевич.

«Брюгге»: Міньолє, Мата, Мегеле, Делі, Соболь, Рітс, Вормер, Ванакен, Бонавентуре (Дьятта, 52), Тау, Окереке (Опенда, 81). Тренер — Філіпп Клеман.

Вилучено Бурду, 82 (два попередження), Тау, 84 (два попередження).

Рефері — Іван Бебек (Хорватія).

Київ. НСК «Олімпійський». 42 152 глядачі. 32 градуси. Наприкінці першого тайму почалася тропічна злива, яка тривала майже півгодини.

Деякі ЗМІ поширили помилкову інформацію, що, мовляв, на цьому матчі буде аншлаг. Але, на жаль, його не могло бути. Адже дисциплінарний комітет УЄФА суворо покарав київський клуб: заборонив розміщувати вболівальників одразу в 22 секторах. А це — мінус 18 тисяч глядачів!

Це розплата, як то кажуть, за старі гріхи: окремі київські вболівальники торік у матчі «Динамо» проти грецького «Олімпіакоса» поводилися так, що виникла оця кара. Але заповнені сектори гаряче підтримували свою команду і гнали її в наступ.

І «Динамо» забило швидкий гол у результаті багатоходової і злагодженої комбінації. Почав її Андрієвський, продовжив Вербич. А Миколенко, пройшовши флангом, зробив вивірену передачу трохи назад у центр карного майданчика на Буяльського, котрий розстріляв ворота гостей.

У «Динамо» були ще моменти, але, на жаль, кияни їх не реалізували. А в основному боротьба йшла на зустрічних курсах. І перший розіграш кутового гостями приніс їм успіх. Подав Вормер, а влучив Делі.

Рахунок став нічийним, завдання для господарів значно ускладнилося. Адже їм для досягнення мети треба було насамперед більше не пропускати і забивати мінімум двічі. На виконання цього плану залишався весь другий тайм і кілька додаткових хвилин. І треба було зіграти на межі можливого.

На початку другої половини зустрічі господарі знову вийшли вперед. Вербич змістився в центр після передачі Циганкова і пробив в дальній кут — стійка. Але Шепелєв добив м’яч у сітку.

Зажевріла надія. Але на передостанній хвилині основного часу гості зрівняли рахунок. Рефері додав 6 хвилин, протягом яких команди обмінялися забитими м’ячами.

На післяматчевій прес-конференції Олександр Хацкевич сказав:

— Почали добре, агресивно, як і планували. Забили й після того не мали зупинятися, а продовжувати зустрічати високо. Однак почали робити крок назад замість кроку вперед. Три голи забили, але помилки в обороні все перекреслили.

— Коли буде команда рівня Ліги чемпіонів?

— Щороку у кваліфікаційних матчах ми робимо ставку на 14—15 досвідчених виконавців, представників національних збірних. Але, на жаль, вони не впоралися із завданням.

Я сказав футболістам, що вони віддавалися повністю, є певний рівень майстерності, але для групового етапу Ліги чемпіонів треба показувати трішки більше. Були помилки, у цьому моя провина.

— Чи можлива ваша відставка?

— Знаєте, коли перший іспит не складеш, то до другого можуть не допустити. Ми все обговоримо з президентом...

***

Отже, «Динамо» вибуло з боротьби в Лізі чемпіонів і тепер виступатиме вже на груповому етапі Ліги Європи.

***

Окрім киян, із боротьби у кваліфікаційному раунді ЛЧ вибули: «Порту» (Португалія), «Базель» (Швейцарія), ПАОК (Греція), «Селтік» (Шотландія), «Марібор» (Словенія), «Копенгаген» (Данія), «Ференцварош» (Угорщина), «Карабах» (Азербайджан), «Башакшегір» (Туреччина).

***

Пари плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів:

«Динамо» (Хорватія) — «Русенборг» (Норвегія), ЧФР «Клуж» (Румунія) — «Славія» (Чехія), «Янг Бойз» (Швейцарія) — «Црвена Звезда» (Сербія), АПОЕЛ (Кіпр) — «Аякс» (Нідерланди), ЛАСК (Австрія) — «Брюгге» (Бельгія), «Олімпіакос» (Греція) — «Краснодар» (РФ).

***

В останню годину. Футбольний клуб «Динамо» (Київ) припинив співпрацю з тренером Олександром Хацкевичем. Разом із ним звільнено увесь тренерський штаб першої команди, повідомляє прес-служба київського клубу.

«ФК «Динамо» щиро дякує Олександру Хацкевичу та його помічникам за проведену за понад два роки роботу і бажає успіхів у подальшій діяльності», — йдеться в повідомленні...

До такого суворого рішення керівництво клубу підштовхнув черговий провал команди у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Про те, хто працюватиме з «біло-синіми» далі, буде повідомлено пізніше. Але вже називаються імена можливих наставників. Зокрема, це динамівці — екс-тренер національної збірної Олександр Заваров і Юрій Мороз — тренер «Динамо» (U-21)...

Фото: footboom.com