На вчорашньому урядовому засіданні під головуванням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана схвалено національну мету України з енергоефективності на період до 2020 року. Відповідний проект розпорядження уряду розроблено Держенергоефективності у співпраці з міжнародними експертами, фахівцями Секретаріату Енергетичного Співтовариства.

Під час розрахунку мети використано загальний підхід Директиви, а саме: скорочення кінцевого енергоспоживання на 20 відсотків у 2020 році відносно базового сценарію, повідомляє прес-служба Кабміну.

Крім того, на засіданні Володимир Гройсман виступив за ухвалення нового закону про столицю України, який би збалансував посади міського голови Києва та голови держадміністрації.

«Україні потрібен новий закон про столицю, де чітко було б розписано, що таке місцеве самоврядування, і були повноцінні повноваження міського голови, а з другого боку, були повноцінно відображені повноваження державної влади. Цей баланс має забезпечуватися новим законом про столицю», — зазначив прем’єр і висловив сподівання, що новий парламент і уряд напрацюють відповідний закон.

Коментуючи ситуацію з місцевими виборами, прем’єр підкреслив, що потрібно спочатку завершити реформу децентралізації, вдосконалити законодавство про місцеві вибори. Водночас він сподівається, що новий парламент зможе внести зміни до Конституції і в закон про місцеве самоврядування.

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Також Кабмін прийняв рішення про виплату 18,6 мільйона гривень для надання одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, які загинули під час участі в антитерористичній операції, та особам, які отримали інвалідність унаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, отриманих під час участі в антитерористичній операції.

«Загибель чи поранення наших героїв є раною всієї країни, Європи і світу. Бо ці чоловіки і жінки захищають безцінний мир. Наш з вами обов’язок — підтримувати і допомагати кожному з цих героїв, їхнім родинам. Грошова допомога не зцілить рани і не поверне загиблих воїнів, але вона — це найменше, що ми можемо зробити», — прокоментував рішення уряду Перший віце-прем’єр-міністр—міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Одноразова допомога буде спрямована: членам сімей одинадцяти осіб, які загинули, на загальну суму 13 мільйонів гривень; одинадцяти особам, які отримали інвалідність, на загальну суму 5,6 мільйона гривень.

Ілюстрація: uk.wikipedia.org