У тендері перемогла литовська компанія «Гідротера», яка проводитиме нагляд за будівництвом, а також рекультивацією полігона в Грибовичах, інформує прес-служба міської ради.

«Литовська компанія «Гідротера» проводитиме технічний нагляд за будівництвом заводу. Зокрема, йдеться про нагляд за дотриманням всіх норм ЄС, супровід тендерів, участь у технічних радах та звітування перед ЄБРР. Ця ж компанія братиме участь у нагляді за рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища», — розповів директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

Отож через два роки у Львові мають намір збудувати перший в Україні сучасний сміттєпереробний комплекс із європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів, рекультивують старий полігон та запровадять нову систему поводження з відходами. Остання передбачатиме сортування сухого та вологого сміття і вторинної сировини, облаштування окремих майданчиків для збору електроніки, великогабаритного й будівельного сміття. Вже цього року відкриється станція компостування органічних відходів. На реалізацію цих планів місто отримало 25 млн євро кредиту від ЄБРР і 10 млн євро гранту — безповоротної фінансової допомоги від екологічних фондів. Внесок міста — 6,75 млн євро.

Львів.