На знімку: представники Світового банку на об’єкті.

Поважна банківська установа фінансує об’єкт. Однак будівельники відстають від графіка робіт.

Незважаючи на те, що проект визнано обласною владою пріоритетним, будівельники відстають від встановленого графіка. Про це гостям повідомив заступник голови Вінницької облдержадміністрації, керівник групи управління проектом Ігор Івасюк.

— Незначне відставання спричинено проблемами проектування і геодезії, — так пояснив посадовець. — Ці недоліки уже усунуто. Сподіваюся, зможемо надолужити затримку насамперед за рахунок збільшення кількості працівників підрядної організації, а також залучення субпідрядників.

За словами пана Івасюка, термін реалізації проекту залишається незмінним. Завершити будівельні роботи планують, як і передбачено, у вересні 2020-го. Перших пацієнтів новий медичний заклад зможе прийняти у грудні наступного року.

Спілкування з представниками банку, разом з якими прибули фахівці МОЗ, відбувалося безпосередньо на об’єкті, у вагончику для будівельників.

Світовий банк фінансує не тільки будівництво регіонального медичного закладу, повна назва якого «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології». Це другий етап проекту «Складова розвитку системи охорони здоров’я Вінницької області, спрямована на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією» (2015—2020 рр.)

— На першому етапі область отримала кошти від Світового банку на оснащення лікувально-профілактичних закладів первинного, вторинного, третинного рівнів, а також служби екстреної меддопомоги, — зазначив Ігор Івасюк. — Цей етап завершено, на мою думку, досить ефективно. У нас значно зменшилася смертність та інвалідність від серцево-судинних захворювань.

За інформацією обласного департаменту охорони здоров’я, кількість інфарктів у регіоні скоротилась на 30 відсотків, а інсультів — на 13 відсотків.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.