Денис Шмигаль (крайній праворуч) під час зустрічі в Богородчанському районі.

Керівник Івано-Франківщини під час поїздки до Богородчанського району наголосив на вирішенні пріоритетних завдань.

Робочий тиждень для голови Івано-Франківської облдержадміністрації Дениса Шмигаля розпочався з поїздок районами. Очевидно, пріоритетність вибору — алфавітний порядок. Перше знайомство — з Богородчанським районом.

Якраз нагода проінспектувати автомобільне сполучення. Від обласного центру їхали добротним автошляхом державного значення Мукачево—Івано-Франківськ—Львів. Відремонтовано й більшість ділянок державної автотраси Богородчани—Гута.

Очільник області оглянув також дороги місцевого значення та поцікавився, як функціонують районні та обласні автобусні маршрути. До приїзду нового голови ОДА активісти підготували низку звернень, що стосувалися їх стану. Денис Шмигаль на зустрічах у громадах запевнив, що найближчим часом найкритичніші ділянки автошляхів відремонтують, зо-крема між селами Солотвин та Жураки.

На ремонт спрямовуватимуть кошти з державного, а також обласного, районного та місцевих бюджетів. Загальний обсяг передбаченого фінансування — майже 6 мільйонів гривень. Особлива увага дорогам, зруйнованим унаслідок весняної повені.

Питання наслідків повені порушили на зустрічі мешканці села Солотвин. Тут потребує берегоукріплення річка Бистриця Солотвинська. Ішлося також про третю чергу будівництва місцевої школи-одинадцятирічки, яку досі не здано в експлуатацію. На цьому акцентував увагу керівництва депутат обласної ради від Богородчанського району Манолій Піцуряк.

Денис Шмигаль доручив присутнім начальникам департаментів освіти й науки Вікторові Кімаковичу та капітального будівництва і житлово-комунального господарства Володимирові Рачкевичу вийти з конкретними пропозиціями щодо вирішення цих проблемних питань. Адже на добудову школи потрібно десь у межах десяти мільйонів гривень, і місцевий бюджет самотужки таких витрат не потягне.

Богородчанський район — туристично привабливий. Зокрема, відомий духовним центром — Манявським Скитом. Тож важливий розвиток дорожньої інфраструктури — запорука поліпшення добробуту населення та іміджу краю.

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби Івано-Франківської ОДА.