За підсумками Всеукраїнської виставки-конкурсу науково-технічної творчості «Наш пошук і творчість — тобі, Україно!», яка щорічно проводиться Українським державним центром позашкільної освіти, серед переможців та призерів є й юні представники Кіровоградщини.

Дипломом І ступеня у номінації «Архітектура і будівництво» відзначена робота Івана Зіноватного «Дідовий млин» (гурток «Умілі руки» Знам’янського РЦДЮТ), у розділі «Спортивно-технічне моделювання» — робота Руслана Кащука «Модель судна. Риболовецький сейнер «Шельф» («Стендові моделі — копії суден із двигуном» комунального закладу «Кіровоградський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді») та «Ракета Opora» Андрія Вереітіна («Ракетомоделювання» КЗ КОЦНТТУМ).

Вихованець гуртка «Автомоделювання» комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості Світловодської районної ради Кіровоградської області» Сергій Терновий із роботою «Діюча модель сучасної легкової машини» та гуртківці з «Початкового технічного моделювання» Петрівського РЦДЮТ Максим Зайцев і Ніколь Пастушенко з роботою «Безпілотний сміттєзбирач» (на знімку нижче) вибороли друге місце в номінації «Ігри та іграшки з елементами електротехніки».

Журі також відзначило дипломом ІІІ ступеня «Модель вітрильника» вихованця гуртка «Судномоделювання» Благовіщенського РЦДЮТ Назара Томаченка.

Загалом на виставці у п’яти номінаціях було представлено 457 робіт, професійно виконаних школярами з 24 областей України та Києва.

Фото надано автором.