Точкою соціально-економічного зростання, зокрема, розглядається відновлення системи меліорації ґрунту, що дасть змогу запобігти опустелюванню, а також будівництво сучасної потужної лабораторії для аналізу сільгосппродукції. Важливим питанням для області є й державна підтримка чотирьох кінних заводів. Окрім економічної складової, ці об’єкти мають стати майданчиком для внутрішнього, національного та міжнародного туризму, оскільки мають культурну й історичну цінність. Існує необхідність у створенні природного парку «Кремінські ліси». Він мусить стати рекреаційним центром та убезпечити хвойний ліс від незаконної вирубки.

До «25 магнітів» пропонують додати проекти відновлення промисловості. Насамперед ідеться про відбудову заводу скловиробів та содового у Лисичанську, а також про електрифікацію відрізку залізничної вітки Куп’янськ-Вузловий — Попасна.

Згадали й проект створення «Університету майбутнього», про який на Луганщині говорять уже третій рік. Для області, виші якої були евакуйовані внаслідок бойових дій і нині розкидані по всьому регіону та за його межами, він дуже важливий. Ідея «Університету майбутнього» полягає у системі кампусу, де розташуються всі ВНЗ краю, утворюючи студентське містечко.

Усі пропозиції структурних підрозділів ОДА у найкоротший термін будуть обговорені й увійдуть до проекту.