Футбол. Ліга Європи. Третій відбірний раунд. Другі матчі. 15 серпня.

«Зоря» (Україна, Луганськ) — ЦСКА (Болгарія, Софія). 1:0. Гол: Русин, 89.

Перший матч — 1:1.

«Зоря»: Шевченко, Тимчик, Вернидуб, Абу Ганна (Чеберко, 4), Михайличенко, Кочергін, Іванісеня, Юрченко (Лєднєв, 46), Хомченовський, Будківський (Кабаєв, 90+4), Русин. Тренер — Віктор Скрипник.

ЦСКА: Черняускас, Занєв, Томас, Альбентоса, Жеферсон (Вотт, 87), Малінов (Фаббріні, 82), Бікель, Туріцов, Евандро (Митков, 56), Родрігеш, Соу. Тренер — Любомир Петрович.

Вилучено Туріцова, 22 (фол останньої надії), Русина, 90 (два попередження).

Рефері — Аморі Делерю (Франція).

Запоріжжя. «Славутич-Арена». 7 857 глядачів. 28 градусів.

Матч був із розряду інфарктних. Здавалося, «Зоря» не матиме особливих проблем, бо в середині першого тайму отримала солідну фору. Суперники залишилися вдесятьох.

Заради справедливості варто сказати, що перед цим рефері під час атаки ЦСКА не поставив одинадцятиметровий у ворота «Зорі» за гру рукою Михайличенка.

Утім, гості, залишившись удесятьох, здаватись і не думали. Часом складалося враження, що саме ЦСКА має кількісну перевагу, а не господарі.

Отак на нервах відбувалася ця зустріч. І лише в її кінцівці луганчанам вдалося забити переможний гол. Ішла передостання хвилина основного часу, болгарська команда з усіх сил намагалася забити. Але господарі перехопили м’яч і в результаті швидкої контратаки Русин вискочив один на один з воротарем і пробив. Альбентоса виніс м’яч із лінії воріт. Однак Назарій опинився першим на підбиранні і завершив розпочате.

Під час святкування нападник «Зорі» зняв футболку, за що отримав від арбітра другу жовту картку. Дивна поведінка...

Звичайно, стало трохи легше. Але суперник із подвійною енергією намагався забити, сподіваючись на додаткові тайми. Рефері додав дві хвилини до основного часу. Однак команди зіграли окрім офіційних двох іще десь хвилини чотири.

Одне слово, «Зоря» вистояла і вийшла до раунду плей-оф. Там вона зустрінеться з клубом «Еспаньол» (Іспанія, Барселона), який здолав швейцарський «Люцерн». І в гостях, і вдома каталонці виграли з однаковим рахунком — 3:0.

***

АЗ (Нідерланди, Алкмаар) — «Маріуполь» (Україна). 4:0. Голи: Стенгс, 20, Оуведжан, 44, Вейтенс, 62, Яворський, 90 (а/г).

Перший матч — 0:0.

АЗ: Бізот, Свенссон, Влаар (Гацидіакос, 80), Вейтенс (Класі, 75), Вайндал, Мідтшо, Коопмейнерс, Оуведжан, Стенгс, Боаду (Дрейф, 69), Ідріссі. Тренер — Арне Слот.

«Маріуполь»: Худжамов, Полегенько, Чоботенко, Яворський, Биков (Корнієнко, 46), Танковський, Федорчук, Чурко (Топалов, 68), Мішньов (Кащук, 83), Кірюханцев, Вакула. Тренер — Олександр Бабич.

Рефері — Бартош Франковський (Польща).

Гаага. «Адо ден Гааг».

Це найбільша поразка «Маріуполя» за всю його історію в рамках виступів у єврокубках. До цього найбільшою поразкою клубу був програш віденській «Аустрії» (0:3) в кваліфікації Кубка УЄФА 2004 року. Тоді команда ще називалася «Іллічівець».

«Маріуполь» поступився супернику за всіма компонентами гри і цілком логічно припиняє виступи в єврокубках.

Торік приазовці зуміли подолати один раунд Ліги Європи, пройшовши шведський «Юргорден», а от тепер не вийшло. Безумовно, АЗ був сильнішим в обох матчах та заслужено пройшов до плей-оф кваліфікації ЛЄ.

Тепер маріупольці мають зосередиться на національних турнірах.

Фото uefa.com