Виставка народного мистецтва «З Україною в серці» триватиме у Вінниці до кінця серпня нинішнього року.

Розгорнуто виставку в світлиці Обласного центру народної творчості, працівники якого ініціювали її створення. Чудові вишивки, різьба по дереву, вироби гончарів, витинанки, полотна майстрів пензля — кожен витвір відображає рідний край, його талановитих людей, тут є портрети борців за незалежність держави у минулому і наших сучасників. Виставка не тільки дарує естетичне задоволення, вона має ще одну важливу місію.

— Відвідувачі споглядають роботи очима, а бачать серцем, — ділиться думками депутат обласної ради, поетеса, працівниця Обласного центру народної творчості Жанна Дмитренко. — Невидимими нитками побачене поєднує нас, сучасників, із минулим. Адже все це прийшло з глибини століть. Це цілющі джерела нашого народу. Нинішні майстри продовжують те, що робили їхні попередники. По-своєму, на новому рівні, в нових умовах, але на багатющих традиціях минулого.

Учасники події оглянули роботи добре знаних митців — заслуженого діяча мистецтв України Федора Панчука, заслужених майстрів народної творчості Івана Горобчука та Василя Слободянюка, а також умільців Гайсинського, Могилів-Подільського, Погребищенського, Хмільницького районів, обласного центру.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.