Про це повідомив на засіданні виконкому Вінницької міськради директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян, зазначивши, що на площі 25 гектарів Індустріального парку збудують завод спортивного обладнання. Нині триває розроблення проекту майбутнього об’єкта. Розпочати будівельні роботи заплановано уже в цьому році.

Нове підприємство зводитимуть у три етапи. На ньому виготовлятимуть лижі, лижні черевики та кріплення для лиж. Перша черга потребуватиме 300 робітників. Після розширення виробничих потужностей працюватиме тисяча робітників й інженерно-технічного персоналу. Загальна вартість проекту становить приблизно 80 мільйонів євро.

Компанія Head присутня у 85 країнах. Її бренд є найбільш упізнаваним не тільки у зимових видах спорту. З такою маркою виготовляють спортобладнання та амуніцію для тенісу і підводних видів спорту.

— Новий завод дасть імпульс розвитку економіки міста, з’являться нові робочі місця, бюджет отримає додаткові надходження коштів, — наголосив міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Ми зобов’язані працювати разом з інвестором у вирішенні питань будівництва. Бо це ще й наша репутація як надійного партнера знаної у світі компанії, представники якої зупинили свій вибір на нашому місті.