З таким поважним ювілеєм ветерана привітали представники міської влади.

Зокрема, секретар міськради Олександр Шамота, котрий виконує обов’язки міського голови, вручив Івану Андрійовичу почесну грамоту з нагрудним знаком і квіти. Водночас він повідомив про те, що, згідно з міською програмою «Турбота», шанованому землякові-довгожителю виділено дві тисячі гривень.

Саме життя Івана Коваленка стало уособленням своєрідної естафети звитяги, яку передають один одному минулі, сьогоднішні та прийдешні покоління наших співвітчизників.

Надто з огляду на те, що до свого століття дожив представник однієї з найнебезпечніших військових спеціальностей, який сотні разів міг розпрощатися з життям у повітряних боях із ворогом... Адже воював він у складі екіпажу важкого бомбардувальника, виконував обов’язки стрільця-радиста. І під час тієї кривавої січі здійснив три сотні(!) бойових вильотів. За свій ратний труд має чимало нагород, зокрема й орден Вітчизняної війни та дві медалі «За відвагу».

Та, певно, найвищою нагородою вважає те, що вдалося тоді вижити... Зрештою, фронтові будні з втратою побратимів навчили цінувати кожен прожитий день. Тож після війни з не меншими сумлінням і завзяттям працював на двох полтавських заводах. Ветеран подякував гостям за привітання і побажав, щоб в Україні якнайшвидше настав мир після нашої перемоги.