Як повідомило «Польське Радіо», програмою передбачено зустріч із гарцерами, з якими заплановано спільні запалення свічок та молитва на польському військовому цвинтарі, де спочивають легіонери, що загинули під час битви 1916 року.

Сьогодні Станіслав Карчевський здійснить візит до Вівчицька, Кукли, Яблуньки та Маневичів, візьме участь в урочистостях у Польському ліску, святій месі, заходах, присвячених реконструкції каплиці легіонерів, покладанні квітів та запалюванні свічок. Потім відбудеться зустріч з організаціями поляків, котрі живуть в області, та місцевою владою.

Костюхнівська битва — це бій, що відбувався 4—6 липня 1916 року поблизу українського села Костюхнівка (нині Маневицького району Волинської області) між військами Австро-Угорщини і Російської імперії. Є найбільшим зіткненням сил під час Брусиловського прориву. Польські війська, що були підпорядковані австрійській армії, налічували 5500—7300 воїнів, з іншого боку російські війська — 26000 вояків. Польські легіони затримали російську армію, хоч за кількістю значно поступалися їй. В цій битві 2000 польських воїнів були вбиті або поранені. Битву вважають найдовшою і найжорстокішою для всіх польських військ, які служили в австрійській армії, повідомляє «Польське Радіо».